fredag 23 oktober 2009

Jag är väldigt skeptisk


I dag var sista dagen att skriva upp sig på jobbet om vi ville ha svininfluensavaccin. Och jag har inte skrivit upp mig. Jag har blivit mer och mer skeptisk till vaccinet ju längre tiden gått. Nu har de kommit på att äldre och sjuka personer kanske inte ska vaccinera sig, det verkar troligare att de dör av själva vaccinet än av svinfinfluensa. Det spekuleras nu om svininfluensavaccinet är för starkt. Herrejösses, det skulle de väl ha tänkt på innan de började spruta i mänskliga kroppar.

Jag kommer att avstå från spruta. Eftersom jag inte är purung länge så bör jag ha ett visst skydd mot influensa, jag hade ju Hong Kong-influensan på den tiden den gick och jag hoppas på, om jag blir smittad, att jag kommer lindrigare undan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

karro sa...

Jag är ju alltid anti influensavaccinering jag med. Dock vet jag inte hur jag ska göra i år eftersom vi har en liten tjej hemma som inte kan vaccineras...Har faktiskt inte tagit ngt beslut ännu.

Men du, om du blir sjuk så kan ju alla andra jobba om de har tagit spruta?

Suzan sa...

jag har också tackat nej...

Susanne sa...

Jag säger ja, såväl för min astmatiske son som för egen del. Sen är frågan om jag egentligen har någon nytta av vaccin eftersom jag just nu tar cellgift och det slår ju ut immunförsvaret så jag kan väl inte bilda antikroppar över huvudtaget. Är därför tacksam om andra vaccinerar sig.

Läs gärna mer hos Tankebrott som skriver långt och kunnigt i frågan. På ett helt annat sätt än kvällstidningarna som vill sälja lösnummer med hjälp av braskande rubriker.

Andreas sa...

Hejsan!

Karro skrev:
Dock vet jag inte hur jag ska göra i år eftersom vi har en liten tjej hemma som inte kan vaccineras...Har faktiskt inte tagit ngt beslut ännu.

Det är precis därför du ska vaccinera dig. Om din dotter inte kan vaccinera sig är hon väldigt beroende av att andra gör det. Det är grundbulten i det som kallas "flockimmunitet.

Det går ut på att de som av olika skäl inte kan vaccinera sig skyddas av det faktum att "alla andra" gör det, vilket gör att smittan inte kan spridas lika lätt som om folk vore ovaccinerade.

Jag hoppas för hennes skull att du vaccinerar dig.

Sedan rekommenderar jag helt sonika vår sammanställning av vanliga frågor, myter och missuppfattningar kring vaccin. Susanne tipsar om den redan, men det skadar inte med fler länkar.

Här: lathund till vaccin, vaccinering och svininfluensan.


Med vänliga hälsningar,

Andreas från Tankebrott.