fredag 4 december 2009

Calle och Erik i finalen


De två finalisterna i Idol 2009 är klara. Det blev inte helt otippat Erik, som haft juryns välsignelse genom hela tävlingen hur han än sjungit, och Calle, som gått från en blyg liten kille till en världsvan artist. Stackars Tove fick två urusla låtar av juryn att sjunga, och jag undrar om det var med flit. Den första låten skulle de tävlande få glänsa i, men hur duktig sångerska man än är är det svårt att glänsa i den sämsta låten som någonsin gjorts. Det är ju konstigt att Erik fick en likadan låt som utmaning som han fick att glänsa i, den killen låter precis likadant i alla låtar och han har inte precis varierat sina framträdanden genom tävlingen, inte såsom Tove och Calle gjort. De har verkligen sjungit alla typer av låtar. En utmanarlåt för Erik hade väl varit en dansbandslåt eller smörig ballad, då hade han fått nåt att bita i och jag har svårt att tänka mig att han hade gått till final då.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Money makes tv4 happy ;)

Otto sa...

Håller verkligen med. Erik fick en drömresa och Tove fick två svåra utmaningar. Calle är en skön lirare men inte i samma division som de andra. Ja - Tove har varierat sig och det är alltid intressant vad som kommer ske. Erik kan man nu. Synd att ett trevligt program nådde sitt klimax före finalen.

Anonym sa...

Juryn visste så klart att Calle var säker till final beroende på tidigare röstresultat. De vill inte att han vinner så därför offrades Tove, som fick två skitlåtar, för att Erik säkert skulle gå vidare.