torsdag 2 juli 2009

TorsdagsReflektion v 27



Min torsdagsreflektion denna vecka handlar om skräp. Ja, eller egentligen återvinning. Vi har röjt en hel massa möbler, husgeråd, gamla verktyg och rent skräp från sommarstugan. Två jättestora lass. I samma veva, när vi ändå hade lånat släpkärran, körde vi bort allt skräp som låg på vår gräsmatta. Det gamla köket alltså. Det kändes skönt att bli av med det.

Varje gång vi kom till återvinningscentralen och skulle tömma släpkärran var det alldeles fullt med folk, trots att det var jättefint väder och omkring 30 grader varmt. Folk verkar ha storstädning i förråd och på vindar för alla hade hur mycket skräp som helst. Nu är det ju så fiffigt ordnat att allt skräp sorteras för återvinning. Så alla springer som yra hönor, fram och tillbaka, för att hitta rätt container för skräpet och att sortera skräp är inget latmansgöra. Ett riktigt motionspass fick vi och var rejält trötta när kvällen kom. Att samla skräp i en släpkärra för att sedan släpa ut allt och lägga i rätt container ger träningsvärk, men det är det värt. För miljöns skull i alla fall.

Här finns fler torsdagsreflektioner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Trebarnsmamman sa...

Ja, dagens soptippar är något helt annat än för 20 år sedan!!!! Men samtidigt förfasas jag av allt vi bara slänger och slänger och slänger...för det måste betyda att vi bara köper, och köper, och köper. Och även om vi sorterar våra avfall så betyder det att vi slösar med jordens resurser.