fredag 3 juli 2009

Äntligen lite vettigt


De rödgröna partiledarna har en vettig linje inför nästa års val. Att skippa skattesänkningar och satsa pengarna på att rädda jobben. Två av tre svenskar är emot regeringens sänkning av skatten för den femtedel som tjänar mest visar en opinionsundersökning från Novus Opinion. Folket i Sverige vill inte få skatten sänkt utan vill undvika nedskärningar i välfärden, och uppsägningar. De rödgrönas säger att deras politik att investera i jobb i stället för skattesänkningar får ett växande stöd av väljarna. Det är ju som jag skrivit tidigare att med skattesänkningar räddar vi inga jobb i barnomsorg, skola och vård. Där behövs mer resurser i form av personal om det ska fungera inom dessa områden i framtiden. I hemtjänsten sliter de stackarna som slavar för att hinna med, får torka skit och spyor i sina egna kläder för att de inte ens får arbetskläder av kommunen för att det är för dyrt.

De rödgröna säger vidare att en mycket effektiv åtgärd staten kan göra på en gång är att hindra 10  000–15  000 pågående uppsägningar av lärare, förskollärare och vårdpersonal genom att investera fem miljarder kronor extra i år i kommunsektorn. Den borgerliga riksdagsmajoriteten har röstat ner detta förslag med motiveringen att regeringen inte har råd och att investeringen skulle leda till växande underskott i statens finanser. Men Fredrik Reinfeldts regering har i år använt en exakt lika mycket pengar till att i stället sänka den statliga skatten för 20 procent av befolkningen som tjänar över den så kallade brytpunkten. Minskade skatteintäkter och ökade utgifter på grund av arbetslöshet har också kombinerats med stora ofinansierade skattesänkningar i stället för att satsa på vård och omsorg.

En sak till. Varför är det bara moderater och andra högeranhängare som vill ha sänkt skatt? Jo, därför att de har så mycket pengar ändå så de skiter i att vård och omsorg inte fungerar. De berhöver inte bry sig för de har råd att betala för barnflickor som passar barnen, kan betala höga premier för att komma före i vårdkön och kan ha sina barn i privatskolor i stället för kommunala. Mycket vill ha mer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Nathalie sa...

Jag håller med dig om det du skrev i sista stycket!!