lördag 28 mars 2009

Du släcker väl?


Vad trött jag blir på folk som säger att Earth hour är ett jippo som vi kan vara utan och att det inte spelar någon roll om några släcker lamporna. Det är klart att det är ett jippo och att det inte hjälper att släcka lamporna en timme för att klimatet ska bli bättre. Men tanken är inte att manifestationen ska spara energi, utan Världsnaturfonden vill skicka en tydlig signal till världens makthavare att det nu är dags att prioritera klimatfrågan. Världsnaturfonden är optimistiska och hoppas att över en miljard människor i hela världen ska vara med. Alla sätt är väl bra, utom de dåliga, och om vi tillsammans gör någonting i stället för ingenting, så kan det väl i alla fall inte bli sämre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 kommentarer:

hiro sa...

"Världsnaturfonden vill skicka en tydlig signal till världens makthavare att det nu är dags att prioritera klimatfrågan. "

tror tyvärr inte de bryr sig ändå. hade detta ansetts vara en viktig fråga hade de väl redan brytt sig :(

/Hiro

Marie sa...

Hos la famiglia H släcks det absolut!

Anonym sa...

Klimatrörelsen har redan åstadkommit enorm skada med alla skattepengar som satsats på idiotprojekt. Det är en teori som inte har bevisats.

Mimo sa...

Jag kommer att med spänning kika ut över mitt kvarter vid 20.30-tiden idag. Känner på mig att inte en käft kommer att släcka ner :(

Jättekul att du hoppar på "Bildligt talat", välkommen i morgon kväll eller på måndag...

Anonym sa...

här är det lite halvmörkt runtomkring, jag vet inte om det beror på medvetenhet eller på att grannarna helt enkelt inte är hemma. Vi kör forfarande stenhårt på dagstänkande före punktinsats, även om tanken för "jippot" är god i sig och hoppas på att de får upp ögonen ändå.

vi har iaf släckt några lampor hemma, om än att de är lågenergi.

Helena sa...

Tycker det var bra skrivet av dig och ungefär så hade jag önskat att jag formulerat mig i min blogg idag. Löjligt att gnälla över att man släcker en timme, men å andra sidan vad gör det för skada ATT släcka en timme? Här hemma släcktes det igår precis som vi gjorde året innan.
/Helena

Le Loup sa...

Jag håller helt med. Jag hörde i morse att en halv miljon svenskar hade släckt. Det får mig att undra hur slöa resten av svenskarna är. En sådan enkel sak som att släcka borde inte vara någon big deal.

Lillasyster sa...

Bra och rakt på sak. Håller med.

Anonym sa...

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090319142411.htm