lördag 28 maj 2011

Rakning eller ej

 

Gillettes råd om rakning har upprört känslorna. "Ta fram gudinnan i dig", är mottot för Gillettes produktserie som riktar sig till kvinnor. Och till 10-åriga tjejer, visar det sig.

Jag kom nog inte på att jag skulle ville raka benen förrän i 30-årsåldern, tror jag. Jag hade ju så otroligt fjuniga blonda hårstån så man inte såg dem. Förrän jag blev solbränd på sommaren, då framträdde de verkligen. Jag hade aldrig kjol eller klänning med nylonstrumpor så orakade ben var aldrig nåt problem. Det syntes ju inte under jeansen att jag hade blonda hårstrån.

Men sen i 30-årsåldern hände nåt. Hårstråna blev mörka och helt plötsligt tyckte jag att det såg förskräckligt fult ut med hår på benen. Och hårstråna stack ut genom nylonstrumporna. Jätteäckligt.

Nu har jag återgått till för det mesta orakade ben därför att hårväxten blivit glesare. Om jag inte ska gå barbent eller ha strumpbyxor på mig. Då får jag offra raka mig.

Men jag tycker som många andra, att Gillette inte bör uppmuntra 10-åriga flickor att raka benen för att få sälja rakhyvlar. Fast de gör väl som sina egna mammor. För jag tror att 99 % av alla kvinnor rakar benen. I alla fall någon gång om året. Bara för att få snygga släta ben.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: