torsdag 19 maj 2011

Bamse goes nuts



Bamse, världens starkaste björn har fått på moppe när han ger sig på asylpolitik. I Migrationsverkets informationsbroschyr för asylsökande i form av en Bamsetidning utvisas en flyktingfamilj till sitt hemland. Sprudlande glada återvänder vargarna till Varganien. Precis som det borde vara. Men som det absolut inte är i verkliga livet.

Om man kunde få fantisera fritt, borde alla kunna stanna i sina hemländer, utan att behöva fly från förtryck, krig, tortyr och förföljelse.

Bamse har för mig alltid varit en serietidning för barn, där han försöker stå upp mot orättvisor och elaka människor. Bamse har helt enkelt försökt lära barn vad som är rätt och fel. En del kallar Bamse för kommunist eftersom han inte gillar krösusar, förespråkar rättvisa och är solidarisk med de andra. Han tror att alla är snälla innerst inne och att det beror på omständigheterna om någon blir elak.

Att använda Bamse till flykting- och asylpolitik var kanske inte så himla smart. För Bamseserierna slutar alltid lyckligt.

Fast å andra sidan är det ju bara en tidning. Och man ska inte tro på allt som står i tidningen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


1 kommentar:

Magdalena and Co in US sa...

Måste erkänna att jag inte riktigt hänger med. Bamse är Bamse och ska inte var i politik på det sättet enligt min uppfattning. Får leta vidare lite och se vad mer jag kan finna kram