I dag har K bakat hamburgerbröd på dinkelmjöl.
Det kan man ju göra när man har tid, för degen skulle först jäsa i två timmar och sedan 40 minuter på plåten.
Fast det är ju samma procedur om man ska baka på vanligt vetemjöl också.
Inga konstigheter, bara mjöl, jäst, vatten och salt.
Gott bröd blev det i alla fall.
Lite mer mat att tugga på än vanligt vitt hamburgerbröd.
Sen gjorde K hemgjorda hamburgare på grillen av bara köttfärs, salt och peppar.
Och jag skar grönsakerna och gjorde aioli.
En riktig festmåltid kan man säga.
Det enda onyttiga var väl en klick ketchup som jag bara måste ha till hamburgare, och några skivor smörgåsgurka, som jag inte heller vill vara utan.
Det är bra att få lite inspiration av Per Morberg.
Vår matlagningskompis.
Läs även andra bloggares åsikter om hamburgerbröd, dinkelmjöl, baka, köttfärs, hamburgare, grilla, grönsaker, mat, kvällsmat, festmåltid, recept, inspiration, Per Morberg, tv, vad blir det för mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar