onsdag 3 mars 2010

Otrohet = korkat

Trogna män har högre IQ är otrogna. Kanske inte så svårt att lista ut. Men nu finns bevis också.

Enligt evolutionsforskaren Satoshi Kanazawa vid London School of Economics and Political Science det är de smarta som först anpassar sig till utvecklingen. Hans teori är att ju intelligentare en man är desto högre värderar han sexuell trohet.

Tester har också visat att icke religiösa har högre IQ än djupt troende. Det förklarar Satoshi Kanazawa med att religion varit en överlevnadsstrategi som inte längre behövs och de smartare har lättare för att ta till sig nya idéer. Vilket jag inte tvekar en sekund på. Hur smart är det att tro att religionen och Gud ska lösa allt och samtidigt ställa till med krig, kasta sten på varandra eller leka självmordsbombare?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan inte vara så att smarta män (och kvinnor) som är otrogna inte blir avslöjade så ofta och aldrig skulle drömma om att svara ärligt på frågorna i en sådan undersökning? Anonym eller inte anonym spelar inte så stor roll, en smart person chansar inte och behöver inte "skryta"... :-)
Undersökningen kring
troende och icke troende tror :-) jag dock mer på... Rent teologiskt borde ju också troende vara mer trogna (åtminstonde i de religioner som förespråkar monogami) vilket ännu mer talar för min första tes!

Anonym sa...

Satoshi Kanazawa bedriver tyvärr en del dålig forskning

http://scienceblogs.com/pharyngula/2010/02/stop_patting_yourselves_on_the.php

/ Själv agnostist ateist o trogen..men vetenskap skall skötas korrekt :)