söndag 22 november 2009

Lättförtjänta pengar?

Tydligen går det att tjäna storkovan även på tittarfrågor på tv. Professionella spelare har tagit över TV 4:s tittartävling i ”Postkodmiljonären”. Spelarens vinstkalkyl innebär att han har ringt cirka 200 samtal för en kostnad av 2 000 kronor. Vinstsumman i tittartävlingen är 20 000 kronor, alltså en vinst på 18 000, men det är väl inte så konstigt att den som ringer 200 gånger har större chans att vinna än någon som ringer en gång. Men är det verkligen värt besväret?

Problemet med att samma män vinner är att TV 4 verkar mörka det för vanliga människor, som brukar ringa in. Om folk får reda på att professionella spelare roffar åt sig allt, vill väl inte vanligt folk slösa både tid och pengar på att försöka vinna och slutar att ringa på tittarfrågorna, som är löjligt enkla för att så många som möjligt ska ringa.

Förresten verkar det inte som det är så lätt att vinna i själva Postkodlotteriet heller. Vi har varit med i flera år och aldrig någonsin ens varit i närheten av att vinna. En tröst är att pengarna vi slösar på att köpa lotter går till välgörande ändamål. Men det vore ju kul med vinst någon gång.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läs hela artikeln...
Det är tekniken som lönar sig inte att de ringer fler gånger.

Anonym sa...

KOM IHÅG ATT NI SOM SKA GÅ UR POSTKODSLOTTERIET MÅSTE RINGA BANKEN SJÄLV ANNARS SÅ FORTSÄTTER DOM ATT DRA PENGAR,DET ÄR HELT SJUKT SYSTEM T.O.M. BANKEN TYCKTE DET VA KONSTIGT ATT MAN MÅSTE GÖRA DET SJÄLV