måndag 9 november 2009

Jag gillar ordning och reda, och är alldeles för snäll


Jag gillar ordning och reda. Är det det minsta oordning i en affär (eller om golvet ser skitigt ut*) tappar jag all lust att handla. På Netonnet vet de hur de ska tackla såna som mig. Ordning och reda, allt står på sin plats, i gångar och hyllor. Letar man efter nåt är det bara att klicka på någon ledig dator, och vips vet man precis vart man ska styra kosan för att hitta just det man behöver. Eller inte behöver. Risken finns att man köper mer än man behöver. Bara för att det är så lätt att hitta. Jag föll i alla fall inte för frestelsen att köpa billiga plastpåsar. Fast jag upptäckte när jag kom hem att vi verkligen behövde nya påsar eftersom det bara var en kvar. Så kan det gå när man ska stå emot frestelser.

Om det är oordning, om allt står hullerombuller, och man får springa som vettvilling för att hitta det man ska ha blir jag väldigt sur. Rentav förbannad. Säger att jag aldrig mer ska åka dit, och lyckas för det mesta hålla det jag lovar. Det finns en del såna affärer här runt omkring. Jag behöver inte nämna vilka. Det är jag väl alldeles för snäll för.

* Jag vet att det där med skitiga golv är en fix idé.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag älskar att strosa omkring i röriga fyndbodar och flytta på prylar för att se vad som döljer sig bakom...

CrimsonAnna sa...

Skönt att jag inte är ensam. Jag tycker också om organisation och handdukar i färgordning. Blir nästan lite vissen av butiker där sakerna ligger i tråg och man får gräva.

Le Loup sa...

Jag är både och. Gillar röriga loppisar, *men* det får inte lukta sunkigt i dem eller vara skitiga saker då går jag ut. Går jag i varuhus eller någon vanlig affär ska det vara ordning.

karro sa...

jag har sett ditt skrivbord.... så jag tror inte riktigt på detta ; )