fredag 17 april 2009

Nu är vi hemma igen från Skåneland

Nu har K och jag kommit hem igen från vår lilla minisemester på drygt ett dygn. Vi har hunnit avverka över 100 mil och det känns i benen. Jag är nog lika stel och ledbruten som om jag skulle ha sprungit nästan hela vägen. Det är i alla fall helt otroligt hur mycket man kan hinna med på 28 timmar, ändå sov vi ungefär 8 av dem.

Klickbara bilder.


Naturligtvis hann vi inte så långt i går kväll innan våra magar började kurra. I Motala åt vi denna härligt nyttiga och kulinariska måltid.


När man har semester måste man unna sig något gott. Så det fick bli lite plockgodis på macken när vi ändå skulle tanka.


Vi avslutade kvällen med lite vin i en mysig italiensk bröd- och vinbutik. Köket hade stängt så vi fick hålla tillgodo med enbart dryck. Men det gjorde absolut ingenting.


Här är hotellet vi hade bokat rum på. Jättefint var det och det låg mitt i centrum.


Lite nyttigt åt jag också. Notera att det är både sallad och groddar på en och samma macka. Jättegod frukost var det och de hade hur många olika sorters prickig korv som helst att välja på. Jag smakade ingen av dem.


Jättevackert väder, men det blåste lite snålt i morse när vi letade på bron över till Köpenhamn. Vi har alltså varit i Malmö, och i Helsinborg (det kommer fler bilder därifrån en annan dag).


Det tråkigaste både i går på nervägen och i dag på hemvägen var i alla fall att åka motorvägen genom Småland. Knappt en kurva och inga hus att titta på. Det fanns bara tallar att se i flera, flera mil. Fy sjutton så tråkig väg, och det var faktiskt ganska svårt att hålla sig vaken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Le Loup sa...

Det ser ut som ni har haft en jättetrevlig minisemester :) Det är skönt att bara komma bort ibland och se och äta nytt, det är helt oslagbart.

Jah Hollis sa...

Trevligt att ni trivdes här i Malmö. Astoria verkar ju dessutom vara ett bra hotell, på gamla Väster som en gång var ett nerslitet område där det nu är svindyrt att skaffa lägenhet.