måndag 19 september 2011

Vi kan nog sälja vårt smör dyrt

 
Kändiskockarna använder smör i sin matlagning och det smittar av sig. Och många har slutat använda light-produkter, med grönt nyckelhål på. Själva använder vi mer smör och grädde än nånsin och tydligen gör resten av befolkningen det också. Så det är ju inte så konstigt att hyllorna gapar tomma i affärerna och att det är brist på smör. Det säger ju sig själv om smöranvändningen ökar och  mjölkproduktionen samtidigt minskar, och den har minskat med 400 miljoner liter på tio år.

Är smörsuget alldeles oöverstigligt och akut kan man faktiskt göra sitt eget smör. Lätt som en plätt.

1. Häll vispgrädde i en bunke.
2. Vispa grädden tills det bildas smörkulor.
3. Häll bort vätskan (kärnmjölken), så att endast smörkulorna är kvar.
4. Lägg massan på en tunn duk och sila bort restvätskan.
5. Smaksätt smöret med salt eller valfria kryddor.
Källa: Svensk Mjölk

Men så desperat lär jag nog inte bli.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: