onsdag 7 april 2010

Vägra skiljas åt!


Det borde vara en mänsklig rättighet att ett par får bo tillsammans så länge det finns möjlighet. Ska det vara så omöjligt? Att efter 63 år tillsammans inte få bo tillsammans. Hur skulle det kännas? Jag vet att min pappa inte ville att mamma skulle bo på annat håll när hon blev sjuk. Därför fick de klara sig ensamma hemma i sin egen lägenhet. Något som tog oerhört hårt på pappa. Trots att hemtjänsten kom 6 gånger per dygn på slutet så var det ändå pappa som hade huvudansvaret för att mamma hade det bra. De gånger hon var på nåt hem för att pappa skulle få vila upp sig lite ville han ju bara åka till henne varje dag. Och det blev ju ännu jobbigare än att ha henne hemma.

Jag tycker att de som har hand om äldrevården i kommunerna borde skämmas. De vill att äldre ska bo hemma så länge som möjligt, men alla klarar inte det. Och då tycker jag faktiskt att man borde kunna se till så att par kan bo tillsammans även på äldreboenden. Det är det minsta man kan begära. Det kan inte vara så att man kan skylla på att den ena är för pigg att bo på boende, det gjorde de också i mammas och pappas fall också. Pappa var alldeles för pigg, men han hade gladeligen flyttat med mamma om han bara hade fått en plats han också.

Nu har folkhälsominister Maria Larsson (KD) lovar att ta tag i problemet med att gamlingar skiljs åt. Hon är beredd att titta på en lag som tvingar kommunerna att garantera att man får fortsätta bo ihop. Hoppas det inte bara är tomma löften.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Rantamor sa...

Håller helt med dig Bitten, förstår inte hur dom kan resonera som dom gör.
Men dom gamla är bara ett pappersark som slussas än hit än dit. Finns det inget människovärde idag ???? Och livskvalitèn vars har den tagit vägen???
Vill jag bli gammal i detta sahälle....knappast, det är nog bäst att hålla sig ung så länge man lever!!!!


Tjingeling.