lördag 24 april 2010

Boobquake på måndag

Irans böneledare Kazem Sedighi ska enligt inranska medier ha sagt att många kvinnor som inte klär sig anständigt leder unga män vilse, fördärvar deras kyskhet och sprider otrohet i samhället, vilket ökar jordbävningar.

Jennifer McCreight i Indiana i USA reagerade på uttalandet och skrev i sin blogg, först som ett skämt, och föreslog en "Boobquake", en tuttbävning. Måndagen den 26 april ska kvinnor klä sig så urringat som möjligt (eller i kortkort om man föredrar det) och rimligen bör då deras osedliga kroppar orsaka en jordbävning. Annars hoppas hon att böneledaren kommer med en rimlig förklaring till att jorden höll sig stilla.

Ja, vad ska man säga. Jag tror ju inte att Kazem Sedighi är ensam om att tro att kvinnor leder unga män vilse, det är ju en vanligt förekommande uppfattning i den delen av världen. Men männen har väl ett eget ansvar och behöver inte bli vilseledda. De får väl hålla reda på sina egna kroppar och behöver inte hoppa på första bästa lättklädda tjej som de ser. Och var kommer jordbävningarna in i sammanhanget?

Fast visst, vissa tror ju att det blir regn om man trampar ihjäl en spindel.

Och alla tjejer och kvinnor, det är ju klart att vi måste motbevisa gubben i Iran på måndag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: