måndag 19 april 2010

Teknikens underbara värld


Eller snarare tvärtom. I Kina jobbar män och kvinnor upp till 15 timmar om dagen för mindre än 3,50 kr i timmen, sex eller sju dagar i veckan. Ibland med 1 000 personer hopträngda på en yta på 32 x 32 meter. 30 graders värme. Samtal är inte tillåtna. Ingen musik får spelas och arbetarna bor i fabrikens sovsalar där man tvingas sova på plywoodskivor om man inte köper en egen madrass. Toalettbesök får skötas på rasten.

Den underbara teknikens mänskliga offer. Bara för att du ska kunna köpa billiga teknikprylar, som Xboxspel, datormöss och webbkameror av Microsoft, Hewlett-Packard, Samsung, Acer och Logitech.

Mitt jobb ter sig ju som rena paradiset i jämförelse.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Henke sa...

Efterfrågan styr tillgången. Vill man bli av med barnporrindustrin måste man få bort de som efterfrågar barnporr. Detasamma gäller billig elektronik och slavlöner. vill man ha bort fenomenet så måste folk först sluta efterfråga billig elektronik... Alternativt, efterfråga billig elektronik samtidigt som man ställer krav på arbetsförhållandena... Dock är det så, att så länge svensken inte vill betala för vad TV-spelet EGENTLIGEN KOSTAR så kommer det här fenomenet att bestå.