tisdag 2 mars 2010

Jag förstår inte

Jag förstår inte de som har oskyddat sex och sen gnäller att de inte vill bli pappor, eller mammor med för den delen. Skulle de inte ha tänkt på det innan de gav sig hän?

Vad är det de inte förstår?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Detsamma kan sägas om kvinnor som klär sig sexigt och sen blir våldtagna.

Det är inte rätt där heller.

Det finns många som blivit lurade ("jo jag käkar piller") eller till och med de som på grund av kondombrist inte haft vaginalsex, men tjejen spottade ut det och inseminerade sig själv.

Jag vet själv en som råkade ut för att hans tjej märkte att relationen var på väg att ta slut så hon slutade ta piller.

Jo tjena, tack för den. Nu har han en dotter med någon han inte kan umgås med.

Du förstår inte problemet? Hur dum är du?

Anjou sa...

Du förstår kanske problemen med anknytning som vissa hamnar i när de får ett barn mot sin vilja? Eller? Förstår du då varför män inte får något stöd hos vården vid den typen av problem? Tänk lite till, du. Eller menar du att män ska gå omkring med kondom på huvudet som ett anknytningsverktyg?

Anonym sa...

är där själv. ett helvete. ex-sex. har man inte skyddat sig under 5 år förhållande så kommer det inte så naturligt som man skulle hoppas.

Anonym sa...

jag fattar att mannen är inte lyckligt att få barn med någon han itne älskar längre, men jag förstår inte varför han knullade och till och med sprutade i henne när han visste att förhållandet var över.

Bitten sa...

Ja, jag tycker nog att om män inte vill bli pappor ska de skydda sig eller låta bli att ligga runt. Men det är väl inget alternativ?

Anonym sa...

Som vuxen man borde man känna till vad som kan bli konsekvensen när man har oskyddad sex med någon av motsatt kön.
Det brukar de flesta lära sej under mellanstadiet och måste därför anses som ganska basic allmänkunskap.
Vill du som man inte få barn, skydda dej. Det klan inte bli enklare än så.

Anonym sa...

Det är inte det som denna debatt handlar om.
Visst borde alla, både kvinnor och män tänka efter före men debatten handlar om vad som händer när de inte gjort det.

Alla vet också att man inte bör köra för fort på våra vägar men trots det så finns det ett problem med folk som gör det och polisen gör vad de kan för att få tag på dessa och straffa dem.

Man kan inte bortse ifrån ett problem bara för att folk borde inse det ena eller det andra. Sånt kallas att sticka huvudet i sanden.

Vad debatten istället handlar om är det faktum att det råder stora orättvisor eller könsdiskriminering om ni så vill inom i princip alla frågor som gäller barnomsorg där kvinna ställs mot man. Precis som man tog tag i orättvisorna kring löner så är det dags att man tar tag i orättvisorna kring vårdnad och bestämmanderätt.

Eller är det okej att blunda för orättvisor och diskriminering när de drabbar oss män?

//Mr G

Anonym sa...

Detta att kvinnor försöker lura manen till att göra dem med barn är tyvär något som är väldigt vanligt, det har hänt mej många gånger. Att man reagerar på detta är väl inte gnäll. Någon typ av sanktion borde finnas mot detta.

Anonym sa...

Till den anonyme längst upp i bloggen. Människan är skapt sådan. Om den lilla "soldaten" hittar "hem" och dörren är öppen - ja då kan man för det mesta räkna med att det blir ett barn. Har man gett sig in i leken får man leken tåla - finns det ett talesätt som lyder - det gäller väl alla situationer vi sätter oss i här på jorden eller?

Jag har läst kommentarer på många sidor där män - ja män - säger att man inte kan betala i 20 år för att man i fullt tillstånd och ovanpå det hade oskyddat sex. Det tycker då att de inte ska belastas för detta. Säg det till alla som av rattfulla fått sina barn eller föräldrar dödade. Sprit = problem och har alltid varit. Själv dricker jag inget och har inte sex - det absolut säkraste sättet att inte få barn. Min pojkvän har förklarat att han klarar sig utan och även sagt att om han inte vill ha barn så får han sterilisera sig. Ja - fast inte ens det har jag hört är 100% säkert - så det är nog bäst att vi fortsätter låta bli.. haha..

Anonym sa...

Det här är min Kompromisslösning. Kvinnan ska få välja helt själv om hon vill behålla barnet eller inte. Mannen borde kunna få avskrivas som far (inom skälig tid). Barnet föds då som om det vore provrörsbefruktat. Båda får som de vill.

Sixxten sa...

Tyvärr händer det att folk har oskyddad sex på fyllan vilket kan leda till graviditet. Om då tjejen väljer att behålla barnet så "straffas" mannen med underhållskrav. Då säger tjejer att han får skylla sig själv osv som inte skyddade sig eller för att han var full. Men om en kvinna är packad och har sex med någon och ångrar sig dagen efter eller känner sig utnyttjad så straffas mannen ibland med att bli anmäld för våldtäkt trots att båda var berusade och kåta kvällen innan. Underhåll borde inte kunna krävas om endast ena parten vill behålla barnet, dvs hit and run ungar. Det är väldigt lätt för en tjej att utnyttja killars sexualdrift för sitt egna egoistiska singelmorsa barn.

Anonym sa...

Läst en del svar både här & där om denna artikel om hur hemska mammorna är som använder barnen som vapen med mera. Alla vet hur barn blir till vill man ej bli pappa använd skydd vad än tjejen säger ett bra ex.
INGEN tar upp barnen. INGEN tar upp faktum att det finns pappor som har roligt i sängen för att sedan dra vidare.
ÄVEN en mamma kan kämpa sig blå för att man vill att pappan ska träffa sitt barn men vägrar pappan så har mammam ingen rätt att tvinga han!! VArt tar då barnens rätt i samhället vägen???? Borde inte barnet få rätten att träffa båda sina föräldrar???? Nä i sverige fungerar inte lagen så! Papporna kan säga blank nej sedan finns det inget man kan göra åt saken.

FRÅN EN SOM VET!!

Yevonde sa...

"tjejen spottade ut det och inseminerade sig själv."

Hahaha allvarligt.. Det kan knappast vara en stor procent av kids som blir till så. Låter osm en story för Bengt af Klintberg.

Kondomer kan spricka, man kan glömma ta sina p-piller på riktigt, det där hånglet som bara skulle bli hångel blev helt plötsligt mer på hans, hennes eller bägges initiativ. Så är det.

I livet är inte allt svart-vitt. Jag är snart för gammal, och jag längtar efter barn. Men inte så mycket att jag skulle lura någon.