lördag 13 februari 2010

Sortera tvätt är verkligen dödstråkigt


Jag tycker om att tvätta. Och jag tycker om att hänga tvätt också, och att lägga in tvätten i torktumlaren. Men sen slutar det roliga och det blir problem. Från det att kläderna är torra till att de hänger i garderoben eller ligger i lådor kan det ta väldigt lång tid, det kan till och med bli kris. Det finns helt enkelt inga rena trosor eller strumpor kvar i lådan. Jo, det finns det nog, men inga bekväma och sköna. Det finns alltid några sladdriga och osköna som ligger och skramlar i botten, men de använder jag aldrig. Alltså börjar jag ta rena kläder i torktumlaren. Men jag plockar inte ut all tvätt, utan tar bara det jag behöver. Bara för att det är så tråkigt att sortera tvätt.

I dag tog jag mig i kragen. Inte för att jag hade nån lust, utan bara för att jag skulle tvätta ännu mer. Och få ännu mer tvätt att sortera. Det är liksom rundgång på tvättbestyren.

Nu undrar förstås vän av ordning varför K inte kan sortera tvätten om jag nu tycker det är så tråkigt. Men han har förverkat sin rätt till sortering. Han är helt omöjlig och om han sorterar blir det inte många rätt. Och han gör fel med flit, det är jag övertygad om. Hur kul är det att leta efter trosor i hans kalsonglåda?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Johanna sa...

Jag kan sortera. Jag har inget emot det faktiskt. Tycker det är tråkigare att tvätta och hänga än att sortera. Ska vi säga så då? Du tvättar och jag sorterar?

Shirouz sa...

Håller med. Sorteringen, inhängningen, fyyyy vad tråkigt det är! Det enda som gör det roligare är Styres "hjälp" med sortering och vikning, han är rationell, kattkillen och tycker att det bästa sättet är att lägga allt i en hög och sedan antingen lägga sig på det eller studsa på det. Ibland håller jag med honom....