söndag 28 februari 2010

Femmilen är inte vad den varit

Förr ansågs femmilen vara det sista styrkeprovet på OS. De startade med 30 sekunders mellanrum, slet oftast ensamma i spåret utan att se någon medtävlare under hela loppet. Och de fick åka på samma skidor i fem mil. Hade vallningen misslyckats så gick det bara på viljan de sista två milen.

Numera startar alla samtidigt, och de har bra draghjälp av varandra. Och så får de byta skidor tre gånger under loppet. Om de vill. Det är väl klart att ingen avstår från att byta om alla andra gör det. Då riskerar de ju att åka på sämre skidor.

Undrar hur det känns att åka fem mil och ha chans att ta medalj och bli slagen på upploppet bara för att man ramlar. Dario Cologna vet hur det känns. Mycket tack vare att han stod på näsan fick Johan Olsson en bronspeng. Otur för Cologna, men tur för Olsson. Precis som det ska vara.  Och tur för Northug att han fick ett guld till slut. Så kan han fortsätta att vara kaxig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Yur för Northug??
han var ju bäst idag.
Jag älskar hans kaxighet

Anonym sa...

Bare å gratulere Nortug med sitt 2. og Norge med sitt 9. OL-gull :-)

Anonym sa...

gratulerer til sverige også med strålende 3. plass på 5-mila og ellers gode prestasjoner i skiløypa :)

Anonym sa...

"Och tur för Northug att han fick ett guld till slut."

Northug fikk sin andre gullmedalje i går. Totalt vant han to gull, en sølv og en bronse i Vancouver. Med det er han OS' mestvinnende mannlige utøver i 2010.

Northug Vancouver 2010:
Gull i sprint-lag fri teknikk, + 50km klassisk. Sølv 4x10km stafett. bronse i sprint klassisk.

Anonym sa...

Gud vad jag hatar hela Norge. Detta urhurtiga land där man slaktar fridlysta valar, klubbar oskyldiga sälar, utarmar havet på fisk för att föda odlad lax och sist men inte minst, alla dessa jävla sönderdopade (JA vad annars) längdskidåkare som bara vinner allt som går. Och gör dom inte det tjuter dom som små dagisbarn och skyller allt på storebror Sverige.