lördag 27 februari 2010

Finns det inget annat att spara på?

I Timrå kommun har man kommit på det genialiska sättet att spara. Man ska nämligen ransonera de gamlas kaffedrickande. Och mjölkkonsumtion. Numera ska de som bor på äldreboenden bara få två koppar kaffe om dagen. Undrar om tjänstemännen i kommunhuset bara klarar sig på två koppar kaffe om dagen ...

Finns det verkligen inte något annat att spara på?

Cappuccino får man numera vänta på tills man kommer till himlen.
Om man är gammal och bor i Timrå.
Det kostar alldeles för mycket.
Både kaffe och mjölk, ojojoj.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Finns det verkligen inte något annat att spara på?" Varför ska man spara något på dessa gamla människor som dragit fram Sverige som nu nya generationer gör allt för att förstöra !?.

Sköterskan

Klimakteriehäxan sa...

Låter helt galet!!!!

Mäla sa...

Det där, det är bara sjukt. Ett sådant hån. Jag hade blivit vansinnig om det varit min mormor, må hon vila i frid, det gällde. Vi snackar om människor som varit med att bygga upp allt det vi alla tar för givet. Och nu skall de betala, och det för något de inte har ett dugg med att göra. Inget kaffe, det är så j***a dumt så jag hittar inga ord. Jag undrar om folk fattar hur mycket regeringen avsatt i budget för stöd, lån och garantier till de djupt oansvariga banker som varit med och skapat den här krisen? 1500 miljarder. Smaka på den du. Hade räckt till en hel del fika det...

Anneli sa...

Hur mycket pengar kan man spara på att dra in lite bröd och kaffe? Spara in på kommunalgubbarnas förmåner istället, där finns det nog pengar att spara..! Dumsnålt är vad det är. Nog förtjänar tanterna och farbröderna sin kaffetår så mycket dom vill ha på ålderns höst! Gud bevare oss för att bli gammal i detta land.

Jolalus sa...

I en liten och oansenlig artikel i Sundsvalls tidning kunde man 2007 läsa om några stackars ensamkommande “flyktingbarn” som just inrättat sig i Granloholm. (Ungdomarna i artikeln kallas genomgående “flyktingbarn”). En flicka och åtta pojkar i åldrarna 14-18 år gällde det. 

.
“Åtta personer och en samordnare har anställts. Totalt beräknas mottagandet kosta drygt 6,5 miljoner kronor årligen och summan täcks av Migrationsverket.” 

. 

Är detta verkligen möjligt? Sex och en halv miljon årligen för att passuppa på nio stycken tveksamma “flyktingbarn”, 

. 

Man baxnar……..Tänk om man i motsvarande utsträckning skulle låta nio svenska fattigpensionärer få njuta av lite guldkant på sin ålders höst till en kostnad av SEX OCH EN HALV MILJON KRONOR ÅRLIGEN!