tisdag 29 december 2009

Förvillande förvillare

Läkaren Annika Dahlqvist har utsetts till Årets förvillare. Bakom utnämningen står föreningen Vetenskap och Folkbildning. Enligt juryn kan hennes råd orsaka dödsfall.  Själv är hon helt knäckt och har gråtit hela dagen.
Fettdoktorn verkar vara som en bortskämd barnunge. Först propagerar hon för det som hon anser är rätt, fast det inte finns någon som helst vetenskaplig grund. Hon anser att man inte behöver vaccinera sig mot svininfluensa eftersom hennes val av kost skyddar mot virus, att man inte behöver genomgå mammografi för det är helt onödigt om man äter LCHF-kost för den skyddar också mot cancer. Eftersom hon som läkare borde veta bättre är det väl inte en helt fel utnämning och har man sagt en massa strunt så får man stå sitt kast. Hon får naturligtvis tro på vad hon vill, men behöver faktiskt inte förvilla andra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer nog att hon blivit för mycket av frälsare. Fettkosten kan vara riktig men sedan bär det av.... bra mot allt, bra för allt. Med kosten fixas cancrar infektioner m.m. Inom sjukvården(förlåt hälsovården) skall behandlingar övergå till restaurangkök och serveringar så får alla evigt liv och demenser upphör med Annika Dahlqvist som chefskock.

Robert Lundkvist sa...

Bitten och Anonym: Om ni verkligen skulle bemöda er att faktiskt LÄSA AD:s blogg, istället för att bara blint tro på häxbrännarna på det fruktansvärt osakliga och inte så objektiva Aftonbladet o.dyl. (vad hände med pressetiken om att tillfråga båda parter?), skulle ni märka att det faktiskt finns en lång rad studier till allt hon förespråkar. AD företräder en ständigt växande sida i en AKADEMISK DEBATT, vilket föreningen för Vetenskap och Folkvillning, förlåt jag menar Folkbildning, helt blundar för. Rekommenderar en titt på http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/n%C3%A4r_k%C3%A4nslorna_tog_%C3%B6verhanden som ger en liten sammanställning av vad AD har på fötterna, samtidigt som den genom argumentation grusar sönder fascisterna på VoF:s motivering. Tyvärr har VoF djupa rötter på många högskolor och i självaste Kungl. vetenskapsakademien, de tillhör "etablissemanget" och är därför svåra att rå på. Kunskap är makt! Lita inte blint på såna som AB eller de som sitter i knät på livsmedel- och läkemedelsindustrin!