fredag 31 juli 2009

Är det värt det?


Var en sväng till Apoteket och kom att tänka på det nya bantningsmedlet Alli som säljs receptfritt. Svindyrt är det, mellan 20 och 25 kronor om dagen kostar det att svälja ner kapslarna. Bantningsmedlet ska kombineras med en fettsnål diet, annars får man diarré. Sedan kan det vara bra att ta lite vitaminer, för de försvinner visst med bajset.

Vilka är det då som köper detta undermedel? Jo, det är många pinnsmala tonårstjejer, som tycker att de är för tjocka, eller redan har fastnat i anorexiträsket. Att sälja bantningsmedel receptfritt är inte det smartaste Apoteket gjort. Enligt Aftonbladet har Alli bara under juni månad sålts för 11,3 miljoner kronor, exklusive moms, i Sverige. Det motsvarar 700 000 dygnsdoser. Snacka om succé.

Men jag tror inte att detta piller är lösningen på viktproblemen. Visst kan det hjälpa såna som mig att gå ner i vikt, men man måste lägga om hela livsstilen för att kunna behålla vikten. Om man bara rör sig tillräckligt mycket kan man äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Och dessutom slipper man rännskita.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!