fredag 24 juli 2009

Inte kände jag mig utpekad


Som den här damen tydligen gjorde. Alla i vår kö i kassan på Ica Maxi fick visa upp vår väska. Om man har rent mjöl i påsen (inga stulna varor i väskan) är det väl inte pinsamt. Kassörskorna gör ju bara sitt jobb, och jag skulle tro att det är åtskilliga varor som snattas varje dag. Inte mig emot att få visa upp väskan, jag vet ju att jag inte snott nåt och det är väl ingenting att bli upprörd över. Det är ju tyvärr så i dagens samhälle att man inte kan lita på nån. Och bara för att någon ber att få titta i väskan blir man väl inte anklagad för att ha stulit. Dessutom ska man väl strunta i vad andra människor tror eller tänker, om man vet att man är oskyldig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så är det nog många som säger tills dem står där framme... och kassörskan ber en visa väskan eller något annat inför 10 andra personer, för att inte snacka om alla dem som står vid kassan brevid...

Har själv varit i den positionen och man blir arg rent automatiskt. inte för att man har något att dölja, utan för att man handlar en hel varuvagn med mat och sen i råga på allt bli tillfrågad och visa väskan!?

http://kepp.blogg.se

Cicki sa...

Efter att ha jobbat i affär i stora delar av mitt liv så kan jag ju säga att det finns inga självklara snattare. Man hittade de bland barn, ungdomar, vanliga mammor, pensionärer, knarkare, you name it.

Det snattas mycket mer än vad man kan tro och som sagt var kan snattaren se ut precis hur som helst. För mig är det en självklarhet att man visar kassen om kassöskan ber om det. Ofta står det ju också anslag om att man ska visa upp medhavd kasse.