måndag 1 juni 2009

Ingen rök till maten


Men hur trevligt är det egentligen att sitta på en uteservering när maten smakar cigarettrök i stället för det som den ska smaka? Jag tycker att det är väldigt irriterande att ha rökare i närheten av matbordet. Jag skulle tro att det skulle bli ett jädra liv om det kom någon som luktade svett, eller vitlök, eller rent av skit i närheten av en rökares matbord, om han/hon ens skulle känna någon lukt överhuvudtaget. Folk får röka hur mycket de vill för mig annars, men inte i närheten av småbarn och matgäster.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Gubben sa...

Visst kan bli störd av röken när man sitter och äter.Fast då får rökaren visa hänsyn och vänta tills man ätit klart. Samma gäller oss icke rökare, vi kanske får visa hänsyn efter det att vi ätit.
För vad blir nästa steg förbjuda vin eftersom fulla personer stör matlusten?

Anonym sa...

jag tycker man ska få röka ute men att det ska finnas spec platser, så att icke rökare ska slippa få rök i maten och att rökare ska slippa få gnälliga kommenterarer.

Hanna sa...

Usch, jag satt bredvid rökare på Rosalis Delis uteservering i lördags. Man tappar matlusten, vidrigt.

Le Loup sa...

Jag håller med omunkavlad, separera avdelningarna så slipper dels vi rökare ickerökarna och tvärtom, det kan väl inte vara så svårt att fixa.
Jag är rökare själv, går gärna långt bort från omgivning och bebyggelse för att få vara ifred, det som däremot förbryllar mig är att ickerökare gärna hänger på och ska umgås när man som jag säger "Nu ska jag gå och röka."
Jo. Jag vet, det är ett helsike att vara både trevlig och rökare, men vi har väl alla kors att bära.... ;)