onsdag 24 juni 2009

Vilka vill höja skatten?


Genast blir jag lite nyfiken. Och genast blir jag besviken. Jag trodde i min enfald att den sittande regeringen äntligen hade fattat galoppen. Att i stället för att sänka skatten och få Sverige och välfärden på knäna hade de äntligen fått upp ögonen för mitt och de rödgrönas lilla enkla råd. Att höja skatten för dem som verkligen kan avvara någon hundralapp så vi kan behålla välfärden för alla och inte bara för höginkomsttagarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Adam W sa...

Vilka kan avvara ytterligare av sin inkomst? De som redan betalar 70% i skatt? Det som är enfaldigt är att tro att höjda skatter ger automatiskt högre välfärd.
Jobb skapar välfärd och jobb förstörs av för höga skatter. Se borgerliga danmark, arbetslöshet på under 2% =) Ha det bra.

Unknown sa...

Eftersom det är arbete som är grunden till *all* välfärd här i landet så skall vi naturligtvis hylla den politik som skapar jobb. Det måste svida i skinnet när skatteintäkterna steg trots att skatterna sänktes och att det långt in på den värsta lågkonjunkturen fortfarande är fler människor i arbete än vad det var under den förra regeringen mitt i en brinnande högkonjunktur.

Vilka är det du vill höja skatterna för? Är det som socialisterna som vill höja skatterna för höginkomsstagare som t.ex. sjuksköterskor och lärare? Jo, de anses faktiskt vara höginkomstagare om man skärskådar socialisternas argument..

Anonym sa...

Är du dum på riktigt?? Vi har ett av världens högsta skattetryck, men inte på långa vägar den bästa välfärden. När skall människor börja fatta att det inte handlar om mängden pengar som en verksamhet får som gör om den blir effektiv eller ej?

Anonym sa...

instämmer med ovan kommentar. Ett tips är att läsa lite nationalekonomi så förstår man att det är skadligt för ALLAs välfärd med höga skatter. Iofs så är det ju ingen i den rödgröna ledningen som läst ngn eknomi så det är klart att man inte kan klandra dem för att de inte förstår bättre helle. :)

Mad World sa...

Inbilla inte mig att stat, kommun och landsting får mer pengar när skatterna sänks. Mer kapital behövs om vi ska kunna ta hand om våra barn, sjuka och gamla,

Anonym sa...

Varför får jag en känsla av vänsteranhängare är av det avundsjuka slaget, som utger sig för att deras politik skall gynna de svagare i samhället, när de i själva verket inte unnar någon annan att ha det bättre. Om ni rannsakar er själva, vad är det ni står för. Vill ni att de som har det sämre ska få det bättre, eller att de som har det bra ska ha de sämre?

Anonym sa...

Jag behöver inte inbilla dig någonting. Det är bara att läsa årssammanställningen av statens finanser för att få det svart på vitt. Magin består i att med sänkta skatter och mildrat andra arbetsfientliga åtgärder så har *fler* börjat betala skatt.

Fler skattebetalare -> större skatteinkomster för staten trots att var och en betalar mindre i skatt.