torsdag 11 juni 2009

Svininfluensa uppgraderad till pandemi


Lagom till semestrarna börjar och människor börjar röra sig mellan olika länder lite mer förkunnar WHO att svininfluensapendemivarningen uppgraderats till den högsta nivån. Världen står därmed inför den första fullt utvecklade pandemin på 40 år. Inte sedan Hongkonginfluensan alltså. Hittills har WHO registrerat 28 000 smittfall i 74 länder och 141 människor har dött. Men influensan väntas få ordentligt fäste först till hösten. Dock väntas bara lindriga symptom, om inte viruset muterar och blir en allvarligare variant. Här i Sverige kommer vi att få vänta mellan 12 och 16 veckor på den första leveransen vaccin. Dödsfallen i svininfluensan verkar dock som en fjärt i rymden om man jämför med alla som varje år dör i aids, malaria, olika diarrésjukdomar, svält, mässlingen osv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jack Scholl sa...

Hej! folk ska helt enkelt stanna hemma ! och inte med ett envist sätt" ändå åka för att dom har bokat.I det flesta semster anbetalnings fall får man pengarna tillbaka när en pandemi har brutit loss.

Munskydd som man redan använder hjälper (inte) Hygien är formeln till en minskad infektionsrisk.

Tyskland har 110 fall. Pharma industrin har börjat tillverka mediciner som sägs blir färdigt om ett par månader.

Många teorier om att Pharmaindustrin skälv har släppt viruset börjar få mer gehör i hela Europa.

Finans kris / Virus .En spruta skal kosta över 300 kr ,,3 styck behöver man .

Vad ska man göra ?

Mvh orolig pappa.

Anonym sa...

Vaccin begränsar befolkningsökningen. Vaccin dödar fler än sjukdomen de sägs skydda mot. Denna massvaccinering ämnar reducera världsbefolkningen drastiskt till mer hanterliga 500 miljoner människor. Det designvirus som göms i nya "svininfluensa"-vaccinet dödar de friskaste med starkt immunförsvar. Läkarna är förbryllade. Bästa skyddet är att vägra vaccineras. Du är ansvarig för din överlevnad, läs på! Det finns gott om bra information om riskerna med vaccinering via Google.