onsdag 1 december 2010

Skönhet är relativt

Snygga kvinnor får oftast döttrar!

Hur seriöst låter det?

Enligt en särdeles ovetenskaplig studie vid London School of Economics har 17 000 personer födda i Storbritannien under mars månad 1958 följts genom åren. De har blivit bedömda av sina lärare hur snygga de var vid sju års ålder och det visade sig då att de som ansågs som attraktiva oftare födde döttrar.

I en annan studie bland 2 000 nordamerikaner har man tydligen kommit fram till att kvinnor blir vackrare med åren, nästa generation blir alltså snyggare än föregående, Och det ska alltså bero på att snygga kvinnor föder fler barn, och framför allt fler döttrar.


Tvärt emot har en statistiker vid Columbia University i USA analyserat de årliga listorna över de snyggaste i People under fem år och dragit slutsatsen att vackra och berömda människor födde fler söner än döttrar.
Jag hävdar fortfarande att det är helt och hållet slumpen som avgör vilket kön barnet får, det beror inte på hur föräldrarna ser ut.

Skönhet ligger i betraktarens öga. Någon tycker att en människa är vacker, en annan tycker att en annan är det. Skönhet är alltså relativt.

Har jag sagt att jag har en son och två döttrar? Jag skulle alltså vara lite lagom attraktiv. Pyttsan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: