fredag 31 december 2010

Nyårsafton



Så var det dags för nyårsafton igen. Dags att tänka tillbaka på året som gått. Och det första jag tänker på är snö. Snö och kallt. Året började med isande kyla. Vår amerikanska gäst, numera svärson, var tvungen att gå ut i 25 minusgrader, bara för att känna hur kallt det var. Och nog var det kallt så det räckte. Vi körde flyttlass i snöstorm från innerstaden till förorten och yngsta dottern fick äntligen ett förstahandskontrakt.

I januari fick vi den äran att vara närvarande när dottern sa ja första gången, i rådhuset i Eskilstuna. Tyvärr fick brudparet bara en natt tillsamman innan brudgummen var tvungen att åka tillbaka till USA, utan sin brud. Men då kunde i alla fall deras kamp för en fortsatt framtid börja på riktigt.

Sedan följde en hel räcka med veckor då det snöade och snöade och snöade. Den tiden vill jag helst glömma och har nog gjort så.
Den nygifta dottern genomgick en trumhinnetransplantation och fick sin hörsel tillbaka och vi kan verkligen tacka den svenska sjukvården för det. En lyckad operation alltså. Och nästan gratis tack och lov.

Förutom en del förändringar av arbetssituationen för barn och make som störde friden ägnades våren och sommaren mycket åt planeringen av den stora händelsen 2010. Det "riktiga" bröllopet.
Den 7 augusti i Längbro kyrka välsignades äktenskapet av en präst mellan Jo och B, med släkt och vänner närvarande. Festen efteråt blev väldigt lyckad och pågick till fram på småtimmarna.

Sedan följde hösten och vad jag kan minnas var det bara regn och regn. Vi hann inte ens få utemöblerna under tak innan höststormarna och regnet satte in. Möblerna står där ute fortfarande och väntar på att snön ska smälta och att solen ska värma med sina strålar igen.

Och nu är vi tillbaka i kyla och snöväder. Vintern började tidigt och den där riktiga julkänslan infann sig aldrig i år. Vi har väl aldrig pyntat så lite till advent och jul, men det känns bara skönt. Då är det inte så mycket som ska plockas undan heller.

I kväll planerar vi inget särskilt. Vi kommer att vara hemma, äta och dricka gott tillsammans med två av barnen med respektive. Om vi känner för det kanske vi tar en promenad till stan för att titta på fyrverkeriet, men om jag känner oss rätt är vi alldeles för trötta och mätta för att ens orka ta på oss kläderna och gå ut i snöovädret.

För snö ska det visst bli i kväll också.
Och jag är så himla trött på snö.
Faktiskt så trött att jag allvarligt funderar på att ta mitt pick och pack och dra till sydligare nejder.
Tänk att få ligga på en strand och höra vågorna klucka ...

Inga kommentarer: