söndag 23 maj 2010

Nödigt

Förra året tog polisen rekordmånga personer som lättade på trycket på offentlig plats. Nästan 5 000 utekissare fick böta sammanlagt 3,8 miljoner kronor. 800 kronor för att kissa, det är ju löjligt. Att kissa är ju ett behov som alla har.


Det är väl inte så konstigt att folk bötfälls för att de kissar ute. Det finns ju för fasen inga toaletter om man är på stan! Och det är inte kul att vara så kissnödig så man ser utbåtar. Som i går till exempel, när vi var i Degerfors. Jag var så himla nödig, och dum som jag var tänkte jag att de måste ha en kundtoalett på Coop. Men inte då. I Sverige kissar alla hemma hos sig själva, på den egna toaletten. När man är i en främmande stad måste man gå in på någon restaurang eller café för att få kissa. Men då måste man vara kund där, eller betala 5-10 kronor. Om man ens hittar något ställe som är öppet.

I USA däremot är de bra på toaletter. Där finns kundtoa på alla varuhus och i de flesta affärer. Lyxiga toaletter, med musik på, med färdiglöddrad tvål och flera stycken toalettbås att välja på. Där har de förstått att kunderna stannar och handlar mer om de får gå och kissa ibland. Och man behöver aldrig känna sig som om man smiter in och lånar någon toalett som man egentligen inte har tillträde till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Artlover sa...

Va? Nöden har väl ingen lag heller. Kissa på:-), inte på dig..