måndag 24 maj 2010

Lite jävlaranamma

Kronprinsessan Victoria och hennes familj, och Daniel Westling hoppas jag, går emot alla och har nu bestämt sig för att kungen ska överlämna sin dotter till hennes blivande man. Trots att alla avrått och tycker att det är emot jämlikheten mellan makar. Kungafamiljen har respekt för att det finns skilda uppfattningar men de tycker att det är upp till var och en att välja, och det här är familjens önskan.

Jag tror att det blev en principsak till slut. Och jag tror att Victoria egentligen skulle välja att gå in tillsammans med sin Daniel, men att hon vill visa att det minsann är hennes bröllop och att hon själv bestämmer hur hon vill göra. Om hon inte har några problem med att bli förd till altaret av sin far, tycker jag att resten av världen ska strunta i det och se det som det är. Ett bröllop där bruden har en bestämd uppfattning och struntar i vad alla andra tycker och gör revolt. Stå på dig Victoria, visa lite mer jävlaranamma!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Johannes Forsblom sa...

Hej Mad World!

Trots högljudda protester från media har Kungen bestämt sig för att leda fram sin dotter till bröllopsaltaret.

Men vanliga människor ser att:

Både svensk och engelsk press är rasande! Det är ett sexistiskt bröllop! Kultureliten och feministerna går upp i falsett! Det är ett sexistiskt bröllop! Och plötsligt har de hittat ett nytt hatobjekt för en patriarkal kvinnosyn!

Du kan läsa mer om det här:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/skandal-kungen-ska-leda-fram-victoria.html

Birgitta sa...

Som feminist tycker jag att hon gör rätt som tar ett eget beslut om både vem hon vill dea sitt livmed och vem som ska ta de sista stegen "från fri till ringmärkt"
Om Jämställdhet bara handlar om detta, är det ju sorgligt
I ett jämställt land har vi lika lön,samma rättigheter och skyldigheter och män behöver inte vara familjens överhuvud utan en livspartner