fredag 15 januari 2010

Ändan är alltid bak

Gud, vad detta är förvirrande. Hur vi ska se ut, menar jag. Ena stunden är det bra att vara trådsmal för att inte få diabetes och hjärtinfarkt, i nästa sekund ska man ha lite fett runt höfter och lår för att inte bryta höften så lätt om man råkar ramla. Och så vidare. Och så vidare.

Enligt en studie av forskaren Konstantinos Manolopoulos (namnet låter nästan påhittat) ska extra fett på lår och rumpa hjälpa till att minska risken för diabetes och hjärtsjukdomar. Trevligt. Om det nu stämmer. Studien kom fram till att fettet skapas på olika sätt på olika ställen på kroppen. Fettet på magen kan förbrännas lättare, men kan ge hjärtsjukdomar och diabetes och också öka risken för inflammationer. Fettet längre ned på kroppen, på ändalykten alltså, producerar hormoner som skyddar mot hjärtsjukdomar och diabetes.

Eftersom de flesta kvinnor klagar över att de har tjocka lår och stora ändor så kommer de nog att suga i sig resultatet av den här studien och tycka att de är riktigt hälsosamma. Tills det dyker upp någon nu studie som visar att stora ändor minsann sänker medellivslängden med 2-3 år. Men tills dess kan i alla fall jag andas ut.

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Å andra sidan-jag lever hellre ett 2-3 år kortare friskt liv än ett som är längre där de sista åren bara präglas av sjukdom.

fettförbränning sa...

nice blog