Eftersom K inte är så förtjust i lax så passar vi på att laga lite
när han är och fiskar(!). Både Jo och jag tycker om att testa lite
nya maträtter så därför blev det en sån i går kväll.
Egentligen var vi fortfarande mätta efter lunchen på Creperiet,
men vi ångrar inte att vi lagade den här superdupergoda rätten.
Dessutom var den busenkel att göra och kändes väldigt fräsch.
Lax på varm couscoussallad (2 portioner)
200 g laxfilé
pressad citron
salt och peppar
chili explosion eller chilipeppar
Ugn: 200°
Sallad
1½ dl couscous
150 g broccolibuketter
10 cm squash
½ msk smör
100 g cocktailtomater
strimlad mynta
några dillkvistar
Gör så här:
1. Lägg laxen i en ugnsfast form. Pressa över citron och krydda. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
2. Koka couscous enl anv på förpackingen men utan olja.
3. Koka broccoli i saltat vatten cirka 3 min.
4. Strimla squashen och fräs den i smör.
5. Blanda grönsaker med couscous.
6. Smaka av med örter, citron, salt och peppar.
7. Lägg upp lite sallad på tallrikar med laxen på toppen.
Den här rätten kommer vi absolut att göra igen, kanske kan laxen bytas ut mot kyckling eller grillad fläskfilé. Vi använde chili explosion, som finns i kryddburkshyllan, och färsk broccoli, men det går nog lika bra med djupfryst.
Läs även andra bloggares åsikter om mat, lax, couscous, sallad, lax på varm couscoussallad, matlagning, fisk, bjudrätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar