torsdag 9 september 2010

Idolbluffen


Nej, nu skiter jag faktiskt att titta på Idol mer. Jag fick avslöjat för mig redan förra året vilken bluff hela Idol är. I programmet får de oss att tro att alla får träffa den berömda Idoljuryn. Men shit vad alla blir lurade. Och vad pinsamt det är när de i första gallringen släpper igenom alla tondöva människor som skämmer ut sig, och som inte helt oväntat får nej av juryn. Bara för att de tror att folk vill se hur vanliga människor förnedrar sig.

I stället för att kolla på programmet i går tog vi en promenad i kvarteren häromkring. Och i alla hus där vi kunde se att de kollade på tv, eftersom tv:n syntes genom fönstren, hade de Idolkanalen på.

Nej, jag har i alla fall tröttnat på att det sitter tre, som tror att de är musikgurus, och låter halvdana sångare gå vidare till slutaudition. Bara för att de är söta och har rätta looken. I dag är det viktigare att se ut på ett visst sätt än att kunna sjunga bra om man ska bli artist. Men om de nu säger att de hittat så många talanger i årets uttagning, hur många talanger finns det inte där ute i vårt avlånga land som aldrig skulle kunna tänka sig att söka till ett program som Idol?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: