tisdag 14 september 2010

Vi fortsätter äta gott



Bandspagetti med rökt lax och sockerärtor (4 portioner)

500 g pasta
1 ask färska sockerärtor (150 g)
1 liten gul lök
300 g kallrökt lax i bit
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
2 dl vispgrädde
olivolja, salt, nymalen svartpeppar

Tillaga så här:
Koka pastan. Lägg sockerärtorna i pastavattnet under sista minuten.
Finhacka löken. Skär bort skinnet på laxen och strimla den.
Fräs löken i stekpanna tills den blir mjuk, blanda ner citronskal och 1 krm peppar.
Häll i grädden, låt koka ett par minuter.
Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Salta.
Häll av pastan med sockerärtorna och blanda med såsen.
Servera genast.

Jo tyckte att maten smakade som på den finaste restaurang och jag håller med. Till och med K, som egentligen inte gillar lax, tyckte om rätten. Jättegott och fräscht med citron till den lite feta laxen. Vi kryddade dock lite extra med salt och peppar. Men framför allt gick det supersnabbt att laga och var väldigt enkelt. Och inga konstiga tillsatser, bara rena råvaror. Den här rätten kommer vi garanterat att göra igen, många gånger.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Så gott det här var! Prövade i fredags kväll och det gick verkligen hem. En rätt som kommer att göras flera gånger. Tack för tipset. /Anna S