fredag 20 augusti 2010

Äckelpäckel

Av någon anledning kunde jag inte sova i går kväll när jag gick och la mig. Om det berodde på att jag skulle upp tidigt och hade ställt väckarklockan, eller om det berodde på att jag inte var tillräckligt trött efter att ha sovit ganska mycket den senaste tiden vet jag inte. I alla fall gick jag upp på toa mellan ett och halv två, för då hade jag legat och vridit mig i sängen och tänkte att jag kanske var kissnödig.

När jag stod och tvättade händerna slängde jag en blick i spegeln, ni vet sådär som man gör mitt i natten för att se om man ser snygg ut eller inte. Och döm om min förvåning när jag såg att jag hade nåt konstigt mitt i pannan. En sårskorpa eller nåt skräp. Jag försökte peta bort det med nageln, men då upptäckte jag till min fasa att det fanns små ben på skräpet.

Just det, det var en fästing som precis hade satt sig fast.

I min panna.

Hur kunde det gå till?

Jag tror att det är Wille som är den skyldige. Han kommer in allt som oftast med fästingar krypande i pälsen. Eftersom Wille är vit så syns de ju och K brukar ta bort alla han ser. Men någon liten fästing måste ha hamnat i min säng, på min kudde eller nåt. Annars skulle jag väl inte fått en fästing i pannan?

Jag tog bort fästingen med en pincett, spolade ner den i toaletten och jag kände panik och äckel och började skaka sängkläderna. Tänk om det fanns fler fästingar i sängen?

Till slut lyckades jag somna i alla fall. Och jag har känt på hela kroppen. Jag har ingen fler fästing.

Det konstiga var att jag drömde natten innan att jag låg i en säng och det var fullt med kackerlackor där och jag hade samma äckelkänsla i drömmen som jag hade i natt. Men hellre fästingar än kackerlackor, om jag måste välja.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,