måndag 6 juli 2009

Ingen hänsyn


I juli 2008 skickade Ing-Britt ett läkarintyg till arbetsförmedlingen som visade att hon inte kunde arbeta på grund av obotlig cancer. Men arbetsförmedlingens lokalkontor i Jämtland bestämde sig för att hon skulle vara fortsatt registrerad som arbetssökande och inte få sjukpenning. Hur kan de bara bestämma det sådär? Hur sjuk ska man behöva vara för att bli sjukskriven? Sju dagar innan Ing-Britt gick bort fick hon sjukpenning och fem månader efter att hon dött i sin cancersjukdom erkänner arbetsförmedlingen att de gjort fel. De skyller på den mänskliga faktorn men någon utredning kommer inte att göras.

Jag antar att det här fallet inte är unikt. Det är nog många sjuka som inte orkar kämpa emot. När det inte ens räcker att vara döende, när ska man då vara sjukskriven?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att denna Arbetsförmedling i sin tur toppstyrs av den så människovänliga Alliansen som skiftar plats med Socialdemokraterna mellan varven som vill köra ut gamlingarna i nya arbeten.Samt garanterat har gett order till Försäkringskassan att fälla så många de kan.Så underbart detta Sverige blev med tiden.Det fanns en tid när man bara lyfte luren och sjukskrev sig utan minsta koll och ersättningen kom hem i brevlådan.Idag hjälper det inte ens att ha t ex tre expertläkare när försäkringskassans läkare som inte ens träffat patienten avslår alltihop.Snacka om att någonting gick riktigt fel för den (vanlige) medborgaren.

NetRunner

Le Loup sa...

Man blir så förbannad när man läser, det borde tillsättas ett råd som granskar af och fk och som skulle ha en snabb beslutsgång och kunde gå in och göra rätt när det blivit fel. Att skylla på den mänskliga faktorn är magstarkt...