torsdag 19 januari 2012

Numera får man sköta allt själv


I april förra året inhandlades en ny kombinerad kaffebryggare och espressomaskin från Krups på Elgiganten. Vi fick den till ett bra pris då vi samtidigt lämnade tillbaka en annan trasig espressobryggare eftersom garantin på den inte hade gått ut än.

Nu när den här detaljen gick sönder på den nya apparaten åkte vi naturligtvis till Elgiganten, med den trasiga delen och kvittot och tänkte att de kanske skulle kunna fixa fram ett nytt rör.

Men det enda vi fick var ett par telefonnummer vi kunde ringa, och en adress till en hemsida, där vi kunde få hjälp. Eftersom vi båda varken har tid eller lust att sitta på jobbet och ringa bestämde sig K för att maila dit i stället. Med bilder på den trasiga grejen, serienumret och kvittot. Smart tänkte jag, men det gillas nog inte av dem.

Men hej och hå, vad fel jag hade. K fick ett mail tillbaka där de lovar att skicka en ny del eftersom garantitiden inte har gått ut. Fast egentligen har de har ju inget val, eftersom vi har rätt att få maskinen lagad eller en motsvarande vara.

Jag tycker att det är skit att man som kund måste sköta reklamationer själv. Men det är väl baksidan av de låga priserna. För det är ju alltid kunden som får sitta emellen i slutänden. Och så länge grejorna håller är ju allt frid och fröjd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: