måndag 30 januari 2012

Klassresa mer skada än nytta



Förbundet ”Allt åt alla” ordnade överklassafari till Solsidan i Saltsjöbaden i går. En hel busslast nyfikna betalade en femtiolapp var för att åka med för att se hur överklassen bor.

Fast inte tror jag att det ändrar på beteendet bland de som lever på solsidan av livet. De har ingen aning om hur det är att slita som en tok för brödfödan och ändå inte ha några pengar över, att aldrig ha den lyxen att få sätta lite guldkant på tillvaron. Fördomar? Javisst, men också dagens sanning. Det mest oroande är att de rika tycker att de fattiga får skylla sig själva. Att de inte förstått att man kan leva på och utnyttja andra för att själva hela tiden få det bättre. Bratsen kommer aldrig att förstå att människor har olika förutsättningar från födseln. Fast de biter sig ju själva i svansen när de visar sitt förakt mot de som har mindre pengar, lika mycket som de fattiga gör när de ordnar hatresor. På så sätt kan vi väl aldrig ändra på systemet. Inte med hat och förakt. Fast idén är god för att skapa opinion, om än lite för låg för min smak.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Jatta sa...

Ett set ändå att väcka de slumrande politikerna - hoppas jag. Att ungdomar - och för övrigt alla de - som behöver bostad i storstadsområdena som är tvungna att
skuld sätta sig hårt för att få ett vettigt boende är fruktansvärt orättvist.
Något måste göras så att man inte efter hårt arbete dessutom skall behöva leva på svältgränsen!!