söndag 20 mars 2011

Jag är i himlen


Det här var banne mej det godaste jag ätit i år. Jag känner mig alldeles salig faktiskt. Mums.
Dessutom är det ett GI-recept. Som tur är.

Gorgonzolainbakad fläskfilé med blomkålspuré (4 personer)

800 g fläskfilé
200 g gorgonzolaost i bitar
1 stort blomkålshuvud
1 msk smör
Salt
Peppar
2 ½ dl crème fraiche

Gör så här:
Stek den hela filén på hög värme runt om.
Lägg köttet i en ugnsform och skär ett djupt snitt i köttet där du trycker ner bitar av osten. Spara lite ost till såsen.
Baka köttet i ugnen på 175° i cirka 15-20 min, tills köttet är genomstekt.
Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills den är mjuk.
Mixa blomkålen med stavmixer tillsammans med smör, salt och peppar.
Gör sås på det sista av osten som får koka ihop med crème fraiche till osten har smält.
Servera med en grönsallad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: