torsdag 21 januari 2010

Trångt på flyget även för benrangel

Ska feta personer skylla sig själva att de måste betala två säten på flyplanen?

Eller ska flygbolagen göra stolarna och benutrymmet lite, lite större så att även de som är lite bredare över baken får plats?

Alltså, jag är inte så särskilt stor. Väger kanske lite mer än jag borde, men är absolut inte fet. Inte lång heller för den delen, ganska kort faktiskt. Men också jag tycker att det är lite trångt på flygplanen.
Flygbolagen kanske ska tvinga smala och spinkiga att dela på ett säte? Då får de ju in fler människor i planen. Det är väl ungefär lika snällt i så fall, som att tvinga feta att betala för två säten.


Det är sällan man får så här mycket benutrymme på flyget. När vi flög hem från Rom fick vi sitta vid nödutgången. Kanske inte helt rättvist, eftersom K och jag säkert var de med kortast ben på den flygningen. Men vi klagade inte. Vi kunde sitta med helt raka ben och ändå nådde vi inte fram till stolen framför. Bredden på sätena var tyvärr inte i samma klass.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Martin Ågren sa...

Så, bara för att du är fet så ska flygbolagen bjuda på stolsplatsen som de egentligen kunde sälja till någon annan? De tär inte välgörenhet flygbolagen sysslar med, det är faktiskt företag som måste gå runt (inte minst i dessa kristider).

Kenneth sa...

Alla som är av någorlunda normal kroppsform får plats på flygplan. Att det inte är bekvämt är en annan sak. Att anpassa flygplanen efter en tjocknorm är självklart inte lönsamt för någon. Flygbolagen ska tjäna pengar, tjockisars känslor är inte deras ansvar.