tisdag 26 januari 2010

Syndrom x, y och zzzzzz



Hela förklaringen finns här. Allt stämmer precis på både mig och K (sorry). Bukfetma, ett omättligt sockerbegär och förlamande trötthet. Alltså metabolt syndrom. Det är en ärftlig, störd ämnesomsättning. Ungefär 45 procent av befolkningen har gener som gör att man kan utveckla sjukdomen. Det enda som hjälper är att minska på kolhydraterna. Men då blir man luddig i huvudet har jag förstått. Svårt val. Bilring eller hjärnsläpp.

Fast valet kanske inte är så svårt när allt kommer omkring.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en myt att hjärnan inte funkar utan kolhydrater, den behöver bara läras att drivas på fett, vilket tar några veckor, då kan man vara lite trögtänkt men när omställningen är klar blir man minst lika skärpt som innan.

Anonym sa...

Kolhydrater är viktigt, vill du minska bukfetma, ett omättligt sockerbegär och förlamande trötthet finns det bara en sak att göra....sluta äta spannmålsprodukter och blajväxter (bl.a. bröd, pasta, ris, majs, potatis, böner osv + allt som har konstgjorda tillsatser). Desse leder alla till ökat insulin i kroppen.
Satsa på grönsaker och sunda fetter.

Att ovan nämnda problem är genetiskt...nja. Du blir vad du äter och har man ätit "skit" större delen av livet kommer skukdomarna till slut. Vi är allt för upptagna med symptom istället för att se orsaken och litar blindt på mediciner...

Kolla www.marksdailyapple.com, det kan rädda ditt liv...och många andras.

Polkadot:: sa...

Det är inte en myt. Kolhydrater är livsviktiga. Men man ska ju äta rätt kolhydrater.

Däremot att skylla dessa symptom på något genetiskt är idioti. Äter man mycket snabba kolhydrater, sover dåligt, stressar eller äter för mycket dåliga fetter så resulterar de alltid i: bukfetma, extremt sockerbegär och trötthet.

Man ska INTE tro på vad Aftonbladet skriver.