torsdag 28 januari 2010

Är det någon som frågat?


Den här burkadebatten fortsätter. Både Reinfeldt och Sahlin tycker att det inte passar att bära burka i Sverige. Nä, det är mycket som inte passar. Nu på vintern är väl burka mer passande är kortkorta kjolar, om man ser till väderleken. Är det någon som frågat kvinnorna om de vill bära burka eller inte? Antingen är kvinnorna så förtryckta att de inte har någon egen vilja och då är det verkligen kvinnoförtryck, eller så vill en del muslimska kvinnor faktiskt bära burka. Att förbjuda burka är ju inte någon välgärning mot kvinnorna, då kan de ju aldrig ens gå ut. Kan inte var och en få ha vilka kläder de vill utan att man genast ska anta är de är förtryckta?

Varför ska män ha slips i vissa sammanhang? Är inte det förtryck av männen? Att ha slips kan inte vara bekvämt, varför tvinga män att ha det? Eller så låter vi de män som vill ha slips få ha det, och struntar helt enkelt i att de ser ut som de ska strypas. Vilket i och för sig kanske är en välgärning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Ladyinblue sa...

Hej och tack för titten. Jodå den ena var god. Den med choklad var bara för mycket. Sen sista bilden det är kanon -grejer. Smakar gott och gör gott, inga tillsatser- helsvenskt, man mår så bra.
Kramen