tisdag 19 juli 2011

Om man dödar en spindel blir det regn

Vilda djur är fantastiska. Fast vi bor i ett villaområde har vi alla sorts djur här på tomten. Alldeles nyss var det ett rådjur här och käkade lite. Men det verkade lite skadat eftersom det haltade på vänster bakben.

I förrgår kväll, när jag precis skulle ta en dusch och K precis hade lagt sig, hördes ett väldigt liv här utanför. Det hade hunnit bli mörkt och det var lite kusligt. Först lät det nästan som två katter som slogs och jag förbannade den gråvita katten igen. Men sedan lät det mer som ett par änder. Vi gick ut på baksidan för att försöka se vad som pågick, och samtidigt kom grannarna, Nisses matte och husse. Nisse hade sprungit åt det håll det lät ifrån och sedan kommit hem som ett skott igen och de var förstås också nyfikna.

Grannen gick mot oljudet men vi andra var lite fegare så vi stod kvar. Efter ett tag kom han tillbaka och skrattade och vi undrade förstås varför. Han hade sett två grävlingar som sprang och jagade varandra, men de försvann så fort de fick syn på honom.

Det måste vara sällsynt att se, och höra, två grävlingar jaga varandra mitt i ett villaområde och att de finns här inne i vår lugna oas känns lite olustigt.

Men sommaren är full av myter och grävlingar på tomten kanske betyder tur. Vem vet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: