söndag 12 juni 2011

Dålig dag?




Visst, prins Daniel kan ha haft en dålig dag när Högskoleprovet skrevs. Men att köpa sig plats, för att betygen inte räcker till, på Karolinska Institutet för att studera fysiologi, är väl ganska typiskt för vad som försiggår i yttersta toppen av gräddan i Sverige. Att ha fördelen att få apanage är tydligen inget som Daniel är van vid, utan han slösar gärna bort skattebetalarnas pengar på egna studier. Som i och för sig är bättre än att slösa bort dem på att spruta champagne.

Men är det inte korruption och maffiamanér att köpa sig plats på en utbildning, som man inte kommer in på för att man är en medelmåtta med en dålig dag? Även om man är prins. Vi kanske ska börja auktionera ut platser på åtråvärda utbildningar också, så den som har mest pengar vinner ...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

kaxi sa...

Bra rutet! :) Själv kom jag in den vanliga vägen på KI och har studerat bla fysiologi. Men Daniel är nog en av de bättre i kungafamiljen. Han vill göra något och har lyckats bra i sitt liv före slottet. Och jag kommer från Ockelbo... :)

snawitz sa...

Daniel verkar vara en smart grabb som inte verkar rädd för att ta i.
Undr om det var smarthet som gjorde att han gifte in sig i kungafamiljen, med sikte på alla förmåner