tisdag 1 juni 2010

Vi äter lite onyttigt ibland

Tänk så mycket sjukdomar och elände vi skulle slippa om vi bara åt rätt mat. Vi ska alltså äta fiberrik kost bestående av mycket fullkorn, grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, fågel, nötter och välja vegetabilisk olja som raps eller oliv.  Vi ska undvika rött kött och inte äta processat kött, charkuterier och onyttiga fetter.  Dessutom ska vi välja rätt sorts kolydrater som är fiberrika och långsamma med lågt glykemiskt index (GI).

Då ska vi kunna sänka blodtrycket och dessutom halveras risken för kvinnor att få cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Att det som låter som en självklarhet, att äta rätt mat alltså, ska vara så svårt. Vi grillar rött kött, äter vitt bröd, klyftpotatis och feta såser. Precis tvärtemot vad som är nyttigt. Men så gott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: