Bild från Aftonbladet
Man kan inte försvara sig med att det är tillåtet att fuska därför att alla ändå vet att det är bluff. I så fall kan de väl skriva de riktiga ingredienserna i stället, om alla ändå vet vad det är.
Men nu vet vi ju att står det fetaost på menyn är den gjord på komjölk, är det krabba är det crabfish. Varför tror krögarna att vi är så dumma så vi tror att riktig filé Oscar går att få för 89 kronor på krogen när det kostar multum med kalvfilé i livsmedelsaffären? Om de mindre seriösa krögarna tror att vi inte fattar att de fuskar, hur dumma är de då?
Fast jag tycker det verkar krångligt att kalla en maträtt för något annat än det egentligen är. Skulle de inte få mer gäster om de var riktigt ärliga? Krögare som fuskar med menyn gräver nog sin egen grav. Och jag vet att gästerna ändå skulle välja att betala några kronor mer om de kunde lita på att det var äkta kalvfilé, äkta fetaost, äkta oxfilé och riktig krabba som serveras. Annars, om man vill äta billigt, finns det ju alltid korvstånd. 10 kronor för en korv är ju billigt. Fast å andra sidan vet vi ju inte heller om det är äkta korv eller nåt annat otrevligt som ser ut som korv.
Läs även andra bloggares åsikter om krögare, fusk, meny, krögare, lunch, priser, ingredienser, bluff, restaurang, kock, servitör, gäster, korvstånd, korv, mat,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar