måndag 7 november 2011

Det händer mycket



Själva har vi haft en lugn helg. Slöat och slappat framför tv:n. Ätit god mat. Varit till gravarna och tänt ljus. Det mest spännande som hände var väl när vi åkte genom skogen i mörkret och var tvungna att stanna och kissa längs vägen för att kaffe har en tendens att rinna rätt igenom.

I går plockade K undan utemöblerna inför vintern. Slängde gamla vissna blommor och snyggade till lite. Vemodigt och skönt på samma gång. Jag hatar när det kommer snö innan vi hinner plocka undan, som det gjorde förra året.

Det känns nästan som om vi tar sats för att orka med resten av månaden. Det blir mycket att göra kommande helger med tapetsering och packning inför dotterns flytt, och några vändor med släpkärra. Som tur är har de fixat så vi inte behöver flyttstäda. Det hade jag aldrig orkat, inte med min onda rygg och axel.

Men även om vi har tagit det lugnt de senaste dagarna och haft en skön helg verkar det har varit rena rama kalabaliken överallt annars i landet. Polisen säger att det varit dårarnas helg. Det har varit egendomligt många fall av misshandel, bråk och fylla. Folk har fått näsan avbiten, skjutits i baken och slagits med basebollträn.

Det är tur att vi vanliga kan sitta hemma under vår korkek och lukta på blommorna. Nästan ha det för lugnt så det blir på gränsen till tråkigt.

Det man inte vet har man inte ont av.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Karpstryparn sa...

Sonen är ju uppenbarligen en bråkstake, dessutom gick gärningsmännen ju bara på Fredrik Reinfeldts egen uppfattning.

Skrev om detta idag på min blogg.