torsdag 4 mars 2010
Alla sätt är bra ...
...utom de dåliga.
Att laga mat i kaffebryggaren tycker jag låter som en dålig idé. Att vänta en timme på knaperstekt bacon skulle i alla fall inte jag ha tid med. Matlagning ska vara enkel, javisst. Men för det behöver man inte rata spisen, en utomordentlig tingest, just för ändamålet att laga mat. Dessutom kan man laga flera rätter samtidigt eftersom det finns flera plattor. Nuförtiden finns det ju också utomordentliga mikrovågsugnar som man kan laga mat i.
Nej, att laga mat i kaffebryggaren låter som en kul grej, men är inte särskilt praktiskt. Det finns väl ingen kaffebryggare som kokar vattnet, utan temperaturen ligger runt 85 °C så då måste ju bryggaren stå på länge för att maten ska bli klar. Inte så bra ur säkerhetssynpunkt och energisyfte. Framför allt tror jag inte folk har den tiden. Och det kan ju vara gott att äta något till knaperstekt bacon. Men det finns ju mackor och dem behöver man inte ens tillaga.
Här kan du läsa mer om att laga mat i kaffebryggaren.
Läs även andra bloggares åsikter om kaffekokarkokboken, kaffebryggare, matlagning, mat, långkok, tid, el, energi, brandrisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar