Nu i påsktider börjar man undra hur många ägg vi kan äta egentligen. Å ena sidan har vi fettdoktorn som säger att vi kan äta hur många ägg som helst, kolesterol och fett är inte farligt, och att kroppen reglerar sina kolesterolvärden själv.
Å andra sidan slår fyra professorer och överläkare fast i en färsk artikel i Läkartidningen att mat med mycket kolesterol ökar risken för hjärtinfarkt och att sedan fettdieten dök upp har vi fått fler fått skyhöga kolesterolvärden och hjärtinfarkter.
Det finns ju absolut ingen anledning att bara leva på ägg i påsk när det finns så mycket annat gott, men det finns heller ingen anledning att avstå på grund av kolesterolet. Som alltid är lagom bäst, och det beror nog på hur vi lever i övrigt och vad vi äter förutom ägg resten av året som betyder mest för hur vi mår, inte för att det är påsk en gång om året.
Läs även andra bloggares åsikter om påsk, ägg, kolesterol, fettdoktorn, äggdiet, Läkartidningen, hjärtinfarkt, lagom
tisdag 30 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar