2 msk rapsolja
2 schalottenlökar
2 röda chilifrukter
2 tsk riven färsk ingefära
2 tsk röd currypasta
1,25 liter kycklingbuljong
400-500 g stora räkor
1,25 dl kokosgrädde
1 tsk mörkt råsocker
saften av 1 lime
1 tsk fisksås
1 grön och 1 röd paprika
8 kluvna babymajskolvar
1 näve basilikablad till servering
Hetta upp olja i en gryta. Tillsätt lök, chili och ingefära och låt puttra 2 min. Rör ner currypastan, låt puttra 2 min. Häll på buljongen och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock 15 min.
Rör ner kokosgrädde, socker, limesaft och fisksås. Lägg i grönsakerna och sjud 2 min. Lägg i räkorna och låt bli varma. Strö på basilikablad precis vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar